VÄLKVIDEO Priit Sauk: kusagil pole kirjas, et ühistransport on tasuta järgmised kolm põlve (5)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Transpordiameti uus juht Priit Sauk ütles, et maakonnaliinidel on sõit enamuses Eestis küll tasuta, aga kusagil pole kirjas, et see on nii järgmised kolm põlve. Tema sõnul tuleb üle vaadata ka maakondlike ühistranspordikeskuste vajalikkus. 

Transpordiameti uus juht Priit Sauk ütles Postimehe otsesaates, vastates küsimusele, kas transpordiameti reformiga võiks edasi minna sellisel viisil, et kaotaks ära maakondlikud ühistranspordikeskused ja transpordiamet vaataks kõiki ühistranspordiliine Eestis tervikuna, et see on hea ettepanek, mis oli laual juba kaks aastat tagasi.

«Kõik ühistranspordikeskused ei ole sama võimekad oma liinivõrgu planeerimisel või siis selle järelvalve korraldamisel, nii et selles mõttes on see mõte mulle tuttav ja kui see ei ole tänaseni kuhugi arenenud, siis tuleb ta uuesti lauale tõsta.»

Tema hinnangul aitab laiem vaade ja ühtne koordineerimine liinivõrku efektiivistada, aga teiselt poolt tuleks vaadata ka tasuta ühistransporti.

«Täna on maakondlik ühistransport enamuses Eestis tasuta, aga seda ei ole kuskil kirjas, et see jääb nii järgmised kolm põlve. Me peame jätkuvalt olema valmis ka rakendama muid otsuseid, kui valitsus seda õigeks peab ja mingis osas ka reisija enda osalust kasutama.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles