REPORTAAŽ Kes kaitseb Eestit räpase pommi ja muu ohtliku kraami eest? (2)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Siit kaudu, Muuga sadamast Maardu lähistel saabub Eestisse rohkem igasugust kaupa, kui ükskõik millisest teisest sadamast. Lihtsalt teadmiseks: Muuga sadamas on 29 kaid kogupikkusega peaaaegu kuus ja pool kilomeetrit.
Siit kaudu, Muuga sadamast Maardu lähistel saabub Eestisse rohkem igasugust kaupa, kui ükskõik millisest teisest sadamast. Lihtsalt teadmiseks: Muuga sadamas on 29 kaid kogupikkusega peaaaegu kuus ja pool kilomeetrit. Foto: Mihkel Maripuu

Sõitnud üle kolmesaja meetri pikkuse viadukti, mille alt lähevad raudteed, ja läbinud seejärel punavalgetriibuliste postidega tähistatud kiirgusväravad, jõuab heleda kabiiniga veok, mis veab kolme teljega haagisel Maerski kirjaga halli konteinerit, Muuga sadama pääslasse. Auto edasist teekonda Eestisse takistab vaid tõkkepuu.

Aga tõkkepuu ei tõuse.

Sadakond meetrit tahapoole jääv kiirgusmonitor, mille vahelt peavad läbi sõitma kõik masinad, mis laevadega Muuga sadamasse saabunud, oli läkitanud sadama pääslas arvutiekraani ees istuvale 26-aastase staažiga tollitöötajale Larissa Monahhovale teate, et miski pole nii nagu peaks. Lühidalt: konteineri sisu tekitas kahtlust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles