Selgusid aasta naine, aasta noor naisettevõtja ja aastate naine (5)

Postimees
Copy
Johanna Maria Lehtme, Kersti Kaljulaid, Kerli Ats – aasta naised.
Johanna Maria Lehtme, Kersti Kaljulaid, Kerli Ats – aasta naised. Foto: Diana Ruitlane-Rüütli

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon (EENA) kuulutas laupäevasel juubeligalal välja tänavuse aasta naise, aastate naise ja aasta noore naisettevõtja. 

Aasta naine on MTÜ Slava Ukraini asutaja Johanna Maria Lehtme ning aasta noore naisettevõtja tiitli pälvis talupidajate keskliitu ja Luigeveski Agro farmi juhtiv Kerli Ats. Aastate naiseks nimetati president Kersti Kaljulaid.

«Mul on päris raske siin praegu olla, sest ootan luba Ukrainasse Hersoni piirkonda sisenemiseks, et aidata sealseid abivajajaid,» märkis Lehtme tunnustust vastu võttes. «Tunnistan, et ma ei ole juba üheksa kuud teinud nii-öelda normaalse elu asju, seetõttu olen tänulik, et saan siin täna teie keskel olla ja astuda korraks sellest sõjaolukorrast välja. See on mulle väga-väga suureks abiks,» lisas ta. 

Aasta naise tiitliga tunnustab EENA Eesti Vabariigi kodanikku, ühiskonnaelu aktiivset mõjutajat ja oma ametis pädevat naist äris, teaduses, kultuuris või mõnel muul elualal. Tiitlisaaja valimisel peame oluliseks, et ta on viimase aasta jooksul paistnud silma oma töö ja/või ühiskondliku tegevusega või muude eriliste saavutustega ja on Eesti naistele eeskujuks.

Aasta noore naisettevõtja tiitli pälvinud Kerli Ats märkis, et ehkki ettevõtjana on ta teekonna alguses, lähtub ta samadest väärtustest, millest keskliiduski: puhta eestimaise toidu tootmine. «Mul on siiralt hea meel, et mulle antud aasta naise tunnustusega tunnustab EENA tegelikult Eesti talupidajaid, kes toodavad puhast ja Eestimaist toitu,» sõnas ta. 

Aasta noore naisettevõtja tiitliga tunnustab EENA kuni 40-aastast naist, kelle ettevõte on viimaste aastate jooksul eriliselt ja eristuvalt silma paistnud oma tegevusvaldkonnas ning saanud klientidelt märkimisväärse poolehoiu või on esile tõstetud koostööpartnerite poolt.

Ekspresident Kersti Kaljulaid avaldas Eesti noorte naiste põlvkonna ja EENA naiste üle uhkust. «Tunnen aukartust seda tiitlit vastu võttes ja tervitan kõiki neid naisi, kes on varem selle väärika tiitli saanud – Anu Raud, Reet Laja, Siiri Oviir, Ita Ever, Marju Lauristin. Meil, naistel, on võrdsete võimaluste teemadel veel palju ära teha ka siin Eestis, kus arengud, erinevalt paljudest teistest riikidest, on positiivses suunas. Edu meile kõigile!» rääkis Kaljulaid. 

Aastate naise tiitli annab EENA välja naisele, kes on tubli äris, teaduses, kultuuris või mõnel muul elualal, kes on ettevõtja või ametinaine. Ta on Eesti Vabariigi kodanik, ühiskonnaelu aktiivne mõjutaja ning on kogu oma elu jooksul korda saatnud midagi eriti tähelepanuväärset.

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon kutsus üles kõiki organisatsioone, ettevõtteid ja üksikisikuid esitama aasta naise kandidaate. Ettepanekute põhjal valis EENA juhatus välja kolm kandidaati: Kristi Klaos, Põltsamaa valla abivallavanem; Johanna Maria Lehtme, MTÜ Slava Ukraini asutaja ja Ukraina abistamise korraldaja; Ave-Gail Kaskla-Kurpys, uudse nõustamise formaadi Võõras Sõber autor ja eestvedaja.

Tänavused noore naisettevõtja kandidaadid olid Kadri Haljas, Triumf.Health tervisetehnoloogia ettevõtte looja; Kerli Ats, Luigeveski Agro farmi juht ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht; Berit Joosep, Berrichi Skincare'i brändi looja ja Eesti looduskosmeetika valdkonna arendaja.

EENA loodi 1992. aastal eesmärgiga aidata kaasa oma erialal pädevate, ettevõtlike naiste ja naisjuhtide omavaheliste kontaktide loomisele, ideede ja arvamuste vahetamisele ja ühiste tegevuskavade elluviimisele ning klubilise tegevuse traditsioonide säilitamisele. Aasta naise tiitlit antakse välja igal aastal alates 1993. aastast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles