Kaitseministeerium jätab oma metsad RMK, mitte looduskaitsjate meelevalda

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Kaitseväe harjutusalad asuvad vähese inimasustusega piirkondades, kus on mitmeid kaitsealuste liikide, sh metsiste (fotol isane metsis) elupaiku.
Kaitseväe harjutusalad asuvad vähese inimasustusega piirkondades, kus on mitmeid kaitsealuste liikide, sh metsiste (fotol isane metsis) elupaiku. Foto: Andres Rattassep

Kaitseministeerium ei toeta keskkonnakaitsjate ettepanekut säilitada harjutusväljadel kogu mets, mis militaartegevust ei sega, jättes oma metsa Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) meelevalda, kes enda väitel ei raiu väga intensiivselt.

«Harjutusvälja looduskooslustes peab lõpetama muu maakasutuse, st ala kasutatakse vaid militaareesmärgil ja kasutuseta ala jääb toimima kaitsealana,» tegi loodusväärtuste ekspert Indrek Tammekänd ettepaneku, mis võimaldaks Võrumaal Nursipalu harjutusväljaku laiendamisel võimalikult palju loodusväärtusi säästa. «Korralikud metsad tõkestavad ka müra levikut.»

«Kaitseministeerium ei ole kaalunud kaitseministeeriumi maadel lausalist uuendusraiete keelamist,» vastas ministeeriumi keskkonnapoliitika ja ruumilise planeerimise juht Kadri Auväärt. Raiepiirangud ja soovitused metsa säästmiseks ümbruskonnas, kui militaarrajatiste tarbeks osa metsast maha võetakse ja välja juuritakse (raadamine), sisalduvad tema sõnul harjutusväljade laiendamise keskkonnamõju hindamise aruannetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles