Tänavune aasta isa – mees nagu orkester

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Tänavu pälvis aasta isa tiiti pälvis Rakvere muusikakooli puhkpilliõpetaja Edvin Lips.
Tänavu pälvis aasta isa tiiti pälvis Rakvere muusikakooli puhkpilliõpetaja Edvin Lips. Foto: Sander Ilvest

Tänavune aasta isa Edvin Lips on koos abikaasa Aimega üles kasvatanud kolm tütart ja poja ning saanud kaheksakordseks vanaisaks.

Lääne-Virumaal palavalt armastatud puhkpilliõpetaja on ka oma erialal tunnustatud: ta on valitud aasta õpetajaks, talle on antud huviala õpetaja auhind ja möödunud aastal ka muusikapedagoogi tunnustuspreemia. Sõna otseses mõttes mees nagu orkester – õpetab saksofoni, flööti, klarnetit, oboed ja fagotti.

Lipsu sõnul on väga hea, et tänapäeval saavad isad oma laste sünni juures olla. Temal kahjuks seda võimalust polnud – sel ajal said naised beebisid vastsetele isadele näidata vaid sünnitusmaja aknast.

Aasta isa leiab, et kuigi esimese lapse sündides oli elevust väga palju – on ju tegemist kõigi inimeste jaoks elumuutva sündmusega –, pole järgmiste laste sünd vähem tähtis. «Iga lapse sünd on absoluutselt eriline,» rõhutab ta. «Ema roll on laste kasvatamisel olulisem, aga ka isa on loomulikult tähtis. Laste kasvades tuleb neile kindlasti aega leida ja võimalusel alati koos toimetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles