FOTOD Kaja Kallas ja Sanna Marin andsid Helsingis ühise pressikonverentsi (2)

Postimees
Copy

Peaminister Kaja Kallas osaleb täna koos Soome peaministri Sanna Mariniga Eesti ja Soome tulevikusuhetele keskenduval valitsustevahelisel seminaril. Kallas ja Marin kohtuvad ka nelja silma all ning andsid kohtumisel räägitust aru pressikonverentsil.

Peaministrid rääkisid kohtumisel energiakoostööst, Ukraina toetamisest, julgeolekust ja NATOst, kahepoolsest koostööst ning Euroopa Liidu küsimustest.

Seminaril osalevad Eesti valitsusest veel välisminister Urmas Reinsalu, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, majandus- ja taristuminister Riina Sikkut ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan. Soomet esindavad samuti vastavate valdkondade ministrid.

Valitsusliikmed keskenduvad seminaril Eesti-Soome tulevikukoostöö raporti soovituste elluviimisele. Selle aasta kevadel esitletud raport annab ülevaate Eesti ja Soome suhete hetkeseisust ning soovitustest uuteks koostöövõimalusteks. Ettepanekud hõlmavad eelkõige digi- ja rohelise tuleviku teemasid, majanduse edendamist ning haridus- ja kultuurikoostööd.

Raporti autorid on Jaak Aaviksoo ja Anne-Mari Virolainen.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles