Kohtla-Järve võimukriis süveneb: volikogu esimees jäi valimata (1)

Erik Gamzejev
Copy
Eduard Odinets võttis esmaspäevasel istungil volikogu esimehe valimise eelnõu tagasi, sest pärast koalitsiooniläbirääkimiste äpardumist ei oleks ta valituks osutumiseks vajalikku 13 toetushäält ilmselt saanud.
Eduard Odinets võttis esmaspäevasel istungil volikogu esimehe valimise eelnõu tagasi, sest pärast koalitsiooniläbirääkimiste äpardumist ei oleks ta valituks osutumiseks vajalikku 13 toetushäält ilmselt saanud. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Pärast korruptsiooniskandaali vallandunud võimukriis Kohtla-Järvel aina süveneb: koalitsioonikõnelused sotside, Keskerakonna ja valimisliidu Restart vahel katkesid ning eilsel erakorralisel istungil jäi valimata ka uus linnavolikogu esimees – viis asjakohase eelnõu esitanud sotsi võtsid selle istungi alguses tagasi. Päevakorrast langes välja ka enamik muid punkte.

Volikogu esimehe eeldatav kandidaat oli Eduard Odinets (SE), ent kuna nädalavahetusel jooksid koalitsioonikõnelused liiva, polnuks tal eile ilmselt võimalik 13 toetushäält kokku saada.

Valimisliitu Restart Kohtla-Järve kuuluv Viktor Andrejev nimetas istungi alguses tehtud avalduses koalitsiooniläbirääkimiste ebaõnnestumise põhjuseks asjaolu, et osapooled ei jõudnud linnavalitsuse moodustamises üksmeelele. Tema sõnul on enamik nende valimisliidu saadikuid seotud haridusega ning seetõttu olnuks loogiline, et nemad oleks pidanud välja pakkuma ka hariduse ja kultuuri valdkonnaga tegeleva abilinnapea kandidaadi. Samas kutsus Andrejev saadikuid üles toetama Restardi linnapeakandidaati Virve Linderit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles