Kallas arutab Mariniga Eesti-Soome koostööd (1)

BNS
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Madis Veltman

Peaminister Kaja Kallas on teisipäeval Soomes, kus kohtub Soome peaministri Sanna Mariniga ja osaleb koos temaga Eesti ja Soome tulevikusuhetele keskenduval valitsustevahelisel seminaril.

Seminaril osalevad Eesti valitsusest veel välisminister Urmas Reinsalu, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, majandus- ja taristuminister Riina Sikkut ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan. Soomet esindavad samuti vastavate valdkondade ministrid.

Valitsusliikmed keskenduvad seminaril Eesti-Soome tulevikukoostöö raporti soovituste elluviimisele. Selle aasta kevadel esitletud raport annab ülevaate Eesti ja Soome suhete hetkeseisust ning soovitustest uuteks koostöövõimalusteks. Ettepanekud hõlmavad eelkõige digi- ja rohelise tuleviku teemasid, majanduse edendamist ning haridus- ja kultuurikoostööd. Raporti autorid on Jaak Aaviksoo ja Anne-Mari Virolainen.

Peaministrite kohtumisel on plaanis rääkida energiaalasest koostööst, Ukraina toetamisest, julgeolekust ja NATO-st, kahepoolsest koostööst ning Euroopa Liidu küsimustest. Pressikonverenti ülekanne eesti ja soome keeles algab kell 12.35.

Kell 13.30 esineb peaminister ettekandega Soome mainekas välispoliitika mõttekojas Paasikivi Selts. Kallase esinemine on jälgitav seltsi kodulehel www.paasikivi-seura.fi.

Välisminister Urmas Reinsalu ja Soome välisminister Pekka Haavisto arutavad kahepoolsel kohtumisel muuhulgas Eesti ja Soome suhteid ning julgeolekuolukorda Euroopas.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan ja Soome teede- ja sideminister Timo Harakka kirjutavad alla logistikasektori digitaliseerimisese ühisavaldusele. Lisaks kohtub minister Järvan idufirmade ja ettevõtluse linnakus «Maria 01» Soome iduettevõtjatega.

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut külastab uurimisinstituuti VTT Technical Research Centre of Finland, kus ta arutab tuumaenergeetikat.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas külastab lisaks seminarile Helsingi ülikooli, kus ta kohtub humanitaarteaduskonna dekaani Pirjo Hiidenmaa, soome-ugri ja põhjamaade keelte osakonna juhataja Terhi Ainiala, professor Riho Grünthali ja eesti keele lektorite Sigrid Kaasik-Krogeruse ja Annekatrin Kaivapaluga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles