Fotod Valitsus käis välkvisiidiga Eesti-Soome suhetele hoogu andmas

Copy
Soome ja Eesti 1+1=3-programmi raames kohtusid Helsingis Seisuste majas naaberriikide ministrid. Kuigi kohtumisel ei pandud paika konkreetset koostööprogrammi, tundsid valitsuse liikmed erilist huvi mitme teema vastu, näiteks võimaluse vastu valida Eestis teleris soomekeelseid ja Soomes eestikeelseid subtiitreid.
Soome ja Eesti 1+1=3-programmi raames kohtusid Helsingis Seisuste majas naaberriikide ministrid. Kuigi kohtumisel ei pandud paika konkreetset koostööprogrammi, tundsid valitsuse liikmed erilist huvi mitme teema vastu, näiteks võimaluse vastu valida Eestis teleris soomekeelseid ja Soomes eestikeelseid subtiitreid. Foto: Madis Veltman

Osa Eesti valitsusest käis eile Soome pealinnas Helsingis Eesti-Soome tulevikukoostöö konverentsil, et arutada märtsis valminud kahe riigi tulevikukoostöö raporti alusel konkreetseid tegevusi. Kuigi eilsel kohtumisel täpset tegevuskava paika ei pandud, ilmutasid mõlema riigi esindajad suurt huvi raportis käsitletud teemade edasiarenduse vastu.

Peaminister Kaja Kallas ja Soome valitsusjuht Sanna Marin leidsid pärast Helsingi Seisuste majas peetud kohtumist antud pressikonverentsil, et kuigi märtsis avalikkuse ette toodud Eesti-Soome tulevikukoostöö raportis pole julgeolekuteemat puudutatud, on muutunud maailmas just julgeolek üks kahe riigi olulisemaid koostöövaldkondi.
Peaminister Kaja Kallas ja Soome valitsusjuht Sanna Marin leidsid pärast Helsingi Seisuste majas peetud kohtumist antud pressikonverentsil, et kuigi märtsis avalikkuse ette toodud Eesti-Soome tulevikukoostöö raportis pole julgeolekuteemat puudutatud, on muutunud maailmas just julgeolek üks kahe riigi olulisemaid koostöövaldkondi. Foto: Madis Veltman

Peaminister Kaja Kallas nentis, et Soome on viimastel aastakümnetel vaadanud sageli Eesti kui väiksema venna poole, kuid viimase aja arengud on seda suhtumist muutnud ja põhjanaaber vaatab meid üha rohkem kui võrdseid partnereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles