Politsei eest ära sõita üritanud roolijoodik läheb viieks kuuks vangi

BNS
Copy
Politsei tabas roolijoodiku.
Politsei tabas roolijoodiku. Foto: Elmo Riig

Viru maakohus mõistis teisipäeval viieks kuuks vangi mehe, kes üritas juuni algul Jõhvis autot purjuspäi juhtides politseinike eest ära sõita.

Kohus tunnistas 31-aastase mehe süüdi joobes juhtimises ja karistas teda viie kuu pikkuse reaalse vangistusega ning võttis talt lisakaristusena üheks aastaks ära juhtimisõiguse.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri Sergei Listovi sõnul on karistus esmakordse joobes juhtimise eest karm, kuid põhjendatud. «Arvestades kui suurde ohtu ta seadis nii enda kui ka teised kaasliiklejad, tekitades korduvalt ohtlikke olukordi liikluses, siis on karistus igati põhjendatud,» ütles Listov.

2. juuni õhtul märkas politseipatrull Jõhvis Narva maanteel, et vastutulev sõiduauto Volkswagen Sharan võib ületada kiirust. Politseinikud keerasid auto ringi ning andsid Volkswageni juhile peatumismärguande, mille peale viimane otsustas autol kiirust lisada ning püüdis politseinike eest ära sõita.

Volkswagenit hakkas jälitama mitu politseiautot. Üheksa minutit hiljem otsustas Volkswageni juht sõiduki Ahtmes peatada. Politseinikud pidasid 31-aastase mehe kinni ning viisid jaoskonda.

Jõhvi politseijaoskonna välijuhi Heiki Linduse sõnul on joobnuna autojuhtimine juba iseenesest ülimalt ohtlik. «Kui lisada siia juurde veel suurel kiirusel politseinike eest põgenemise, siis on suur õnn, et kõik hästi lõppes ning keegi mehe rumala käitumise pärast viga ei saanud,» ütles Lindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles