Eesti julgeolek on tagatud ⟩ Välis- ja riigikaitsekomisjoni liikmed said ülevaate Poolas aset leidnud juhtumist (2)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Andres Sutt.

FOTO: Teele Toova
Andres Sutt. FOTO: Teele Toova Foto: Teele Toova

Riigikogu väliskomisjoni ja riigikaitsekomisjoni liikmed said ülevaate Poolas eile Venemaal toodetud raketiga aset leidnud intsidendist ning viimastest arengutest Ukrainas, kus Venemaa jätkab tsiviiltaristu jõhkrat hävitamist; komisjonide liikmed kinnitasid, et Eesti toetab oma NATO liitlast Poolat, kes viib läbi uurimist täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks.

«Rahvusvahelist avalikkust on šokeerinud eile Poolas kahe inimese surmaga lõppenud raketiintsident. Samaaegselt toimus suurim Venemaa raketirünnak Ukraina energiataristu ja tsiviilobjektide pihta. See on selge terror, kus kannatajaks on miljonid tavalised ukrainlased. Selle kõige taga on Venemaa agressioonisõda ning sõjakuriteod ei saa jääda karistuseta,» ütles väliskomisjoni esimees Andres Sutt. «Saime tänasel kohtumisel kinnitust, et Eesti julgeolek on tagatud ja saame öelda, et praegusel hetkel puudub vahetu sõjaline oht Eestile,» lisas ta.

Riigikaitsekomisjoni esimehe Raimond Kaljulaidi sõnul ei ole hetkel veel lõpuni välja selgitatud kõik juhtunu asjaolud ning ta kutsus üles ootama ära Poola ametlikke seisukohti. «Eesti kindlasti toetab meie olulist liitlast Poolat, oleme seda Poolale väga selgelt kinnitanud. Samuti on muutumatu meie sõjaline ja poliitiline toetus Ukrainale. Jätkame Ukraina toetamist,» ütles ta.

Kohtumisel osalenud välisminister Urmas Reinsalu kinnitas, et koostöö ja infovahetus NATO liitlastega on tihe ja Eesti toetab Poolat kõigiti. Võimalike edasiste sammude juures lähtub Eesti intsidendi uurimistulemustest ning Poola otsustest ja vajadustest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles