VÄLKVIDEO Martin Kadai: ma ei oskaks täna koroonatestist enam midagi järeldada

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Õiguskantsleri nõunik Martin Kadai ütles Postimehe otsesaates, et ei oska täna küll koroonatestist enam midagi järeldada. Ta lausus, et haigena tuleks nagunii kodus olla, sõltumata sellest, millist viirust sa parajasti põed.  

Martin Kadai rääkis, et koroonatesti võib ju teha, aga testimise puhul tuleks mõelda, mida me testi tulemusest järeldame.

«Mina ei oskaks täna ise ega oma laste pealt midagi sellest testi tulemusest järeldada. Väga lihtne reegel on, et kui lapsed on tõbised, siis nad ei lähe kooli, paranevad ära ja lähevad kooli. Ma arvan, et see on kõige loogilisem lähenemine, et ma võin selle testi teha, aga sellest ei muutu mu otsus, kas laps läheb kooli või mitte.»

Vastates küsimusele, kas viiruse puhul tuleks ka praegu rakendada distantsõpet, sõnas Kadai, et ei näe selleks mingit vajadust. «Mind natukene hämmastab see, sest koolides haigestusid lapsed ja õpetajad ägedatesse hingamisteede viisrusnakkustesse ka varem, enne koroonapandeemiat ja kuidagi lahenesid need olukorrad ju ära, et miks nad ei peaks siis täna lahenema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles