Erinevate elualade eksperdid arutlevad energiatõhususe üle

BNS
Copy
Uued ja renoveeritud majad peaksid vastama energiatõhususe klassile A, B või C
Uued ja renoveeritud majad peaksid vastama energiatõhususe klassile A, B või C Foto: Shutterstock

22. novembril saavad Tallinnas Rotermanni soolalaos Eesti Arhitektuurimuuseumi vestlussarja üritusel kokku eri elualade eksperdid, kes arutlevad, kuidas majasid muuta energiatõhusamaks.

Arutelul «Kallis toasoe» käsitletakse, mida saab arhitekt ära teha, et majad oleksid energiatõhusamad ning inimesed ei peaks silmitsi seisma niivõrd suurte kütteprobleemidega. Samuti milline on kõige optimaalsem viis vanade hoonete kasutamiseks. Ühtlasi arutatakse, kui vabad käed on arhitektil ja inseneril, arvestades ehitusseadustikuga ette määratut.

Hoonete energiatõhusust ning arhitektuuri tähtsust energiakriisis lahkavad arhitekt Mihkel Tüür (Kadarik Tüür Arhitektid), hoonete olelusringi ekspert Anni Oviir Tallinna Tehnikaülikoolist ning Ramon Rask, vandeadvokaat energeetika ja ehitus-kinnisvara valdkonnas. Vestlust juhib arhitekt, Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriosakonna juhataja Sille Pihlak. Kõik arutajad analüüsivad oma ekspertiisist lähtuvalt, milline on ideaalne energiatõhus hoone nii täna kui ka homme.

Seekord arutlus on ka soojendus järgmisel päeval, 23. novembril toimuvale Eesti Arhitektide Liidu ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse korraldatud rahvusvahelisele konverentsile «Rohepöörde väljakutsed ruumiloomes» Viimsi Artiumis.

Arutlus «Kallis toasoe» algab 22. novembril kell 18 Rotermanni soolalaos (Ahtri 2). Üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles