NÄDALA KRIMI ⟩ Ukraina sõja algushetkedel kõlasid lasud ka Tallinnas

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Turvakaamera pilt: silmnähtavalt ärritunud Roman Lebedev ilmus 24. veebruari varahommikul Põhja-Tallinnas Kari tänava maja hoovi, karjus venekeelseid roppusi ning vehkis pika teraga noa ja püstoliga.
Turvakaamera pilt: silmnähtavalt ärritunud Roman Lebedev ilmus 24. veebruari varahommikul Põhja-Tallinnas Kari tänava maja hoovi, karjus venekeelseid roppusi ning vehkis pika teraga noa ja püstoliga. Foto: Kohtutoimik

Täpselt samal ajal, kui Venemaa alustas 24. veebruari hommikul kell 4 täiemahulist sissetungi Ukrainasse, kõlasid lasud ka Põhja-Tallinnas Stroomi ranna lähedal elumajade vahel. Veidi pärast kella 4 sisenesid Kari tänava elumaja hoovi läbi kangialuse mees ja naine. Mehe paremas käes oli püstol ja vasakus pika teraga nuga.

Temaga koos olnud naine jäi kangialusesse seisma, silmnähtavalt ärritunud mees kõndis edasi, röökis venekeelseid roppusi ja vehkis kätega. Jõudnud elumaja kõrval olevale lumega kaetud muruplatsile, pööras mees ringi ja tegi püstolist mitu lasku.

Kell 4.23 helistas Kari tänava kortermajas elav naine ärevalt häirekeskusesse. «Ma ärkasin selle peale, et akende all tulistatakse. Vaatasin aknast välja, sealt läks keegi mees mööda ja tulistas naist püstolist. Mees on venelane ja nähtavasti läksid nad naisega tülli. Ta karjus seal roppusi: «Sa müüsid mind maha, lits!» ja tulistas,» rääkis paukude peale ärganud majaelanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles