VIDEO Politsei: Tallinnas kadunud 18-aastane Simon võis kailt vette kukkuda (2)

Postimees
Copy
Politsei palub tähelepanelike inimeste abi reedel Tallinnas kadunud 18-aastase Simoni leidmiseks.
Politsei palub tähelepanelike inimeste abi reedel Tallinnas kadunud 18-aastase Simoni leidmiseks. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eile päeval laekus politseile abipalve tuvastamaks 18-aastase kadunuks jäänud Simoni asukohta. Sellest hetkest saati on käinud intensiivsed otsingud, mis algselt keskendusid infokorjele, siis maastikutööle ning nüüdseks on viinud veealuste otsinguteni, teatas Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre.

Veealuste otsinguteni jõuti pärast seda, kui politsei oli vaadanud läbi tundide viisi turvakaamerate salvestusi, kust tuvastas ka Noblessneri sadamas kõndiva inimese, kelle riietus sarnaneb kadunuks jäänud Simoni omaga. Kahetsusväärselt on videopildis näha, kuidas see inimene kukub kailt vette. Seda, kas ta võis veest välja saada ja pääseda, politseinikel videopildis tuvastada ei õnnestunud.

Lennusalga meeskond kontrollis kohe Noblessneri sadama piirkonda jääva ala üle. Lisaks kontrolliti seda piirkonda öösel droonide ja teenistuskoertega. Otsingute käigus leidis politsei noormehe prillid ning samas leidsid vabatahtlikud veest ka tema passi.

Täna päeval kaasati veealustesse otsingutesse tuukrid, kes otsisid läbi kõige tõenäolisema ala 3–6 meetri sügavuses vees, kus nähtavus oli võrdlemisi kasin. Praeguseks on otsinguala laiendatud ning otsinguid jätkatakse tuukrite asemel allveerobotiga.

Loodame südamest, et me ei leia veest midagi. Et sel vette kukkunud inimesel, kui ta oli ka Simon, õnnestus mingil moel eluga pääseda. Praegu jätkame otsingutega, kuni oleme selles küsimuses saanud vastused, mida suures südamevalus lähedastele anda.

Politsei sai abipalve tuvastada 18-aastase Simoni asukoht laupäeva, 19. detsembri pärastlõunal. Teadaolevalt läks ta eelmisel päeval sõpradega pidutsema ja pole seniajani koju tagasi tulnud.

Noormehe telefon on välja lülitatud. Teada on seegi, et oma terviseseisundist tulenevalt võib Simon kõrvalise abita hätta sattuda.

Politsei asus kohe poissi otsima ning selgus, et laupäeva öösel kella 2.30 ajal, mil noormehe telefon oli veel sisse lülitatud, näitas see tema asukohaks Noblessneri pargi piirkonda, mis jääb tema kodule võrdlemisi lähedale.

Patrullid jätkavad linnas noormehe otsinguid ning samal ajal kogutakse lisainfot nii küsitluste, turvakaamerate salvestuste ja muude otsingumeetodite abil.

Simon on umbes 185 cm pikk ja kõhna kehaehitusega. Tal on pikad juuksed ja prillid. Seljas kandis ta kodust lahkudes halli jopet, jalas tumedaid pükse ning musti saapaid.

Kui kellelgi on infot, mis aitaks Simoni asukohta tuvastada, palutakse sellest viivitamata anda teada politseile telefonil 112.

Pühapäeva esimestel tundidel kontrollis PPA lennusalga meeskond Noblessneri ala helikopteriga. Lisaks kasutati otsingutel samas piirkonnas droone ja teenistuskoeri, kuna kogutud info ja laekunud vihjed andsid alust otsingut just selles piirkonnas jätkata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles