FOTOD ⟩ Väike juubel: jääkaru Raspile saadeti Saksamaalt sünnipäevaks kingitus

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rasputin sünnipäevaüllatust ootamas.
Rasputin sünnipäevaüllatust ootamas. Foto: Annika Tammur

Tallinna loomaaias on suur pidupäev - isajääkaru Rasputin sai laupäeval 15-aastaseks. Hellitavalt Raspiks kutsutavat sünnipäevalast peeti meeles lausa piiri taga, sest üks kingitustest saabus talle Saksamaalt. 

«Tänasele päevakangelasele kohaselt sai ta juba hommikul ilmataadilt kingiks sobilikult talvised külmakraadid ja õrnalt maad katva valge lumekirme,» kirjutab Tallinna loomaaed. 

Loomaaednikud koos kingitusega.
Loomaaednikud koos kingitusega. Foto: Helina Õunapuu

Sünnipäevanädala sees saabus samuti Raspile kingitusi. «Üllatuse tegi proua Ilse Nürmbergist, kelle saadetud pakist leidsid loomaaednikud lisaks soojadele tervitustele vahvaid fotosid ning magusaid küpsetisi. Ahvatlevad keeksid jäid küll sel päeval Raspile pakkumata, aga see-eest sai ta maiustada köögiviljadega täidetud jäätordi ning 5-kilose lihakäntsakaga. Viimase kättesaamiseks tuli Raspil vette sulpsata ja seda ta tegigi, omal rahulikul ning väärikal moel,» kirjeldas loomaaed. 

Kingitus proua Ilselt.
Kingitus proua Ilselt. Foto: Helina Õunapuu
Saksamaalt saadetud kingitusega oli kaasas samuti südamlike soovidega sünnipäevakaart.
Saksamaalt saadetud kingitusega oli kaasas samuti südamlike soovidega sünnipäevakaart. Foto: Helina Õunapuu
Fotod Rasputinist proua Ilselt.
Fotod Rasputinist proua Ilselt. Foto: Helina Õunapuu

«Liebe Ilse, vielen herzlichen Dank für das tolle Geschenk! Unser Eisbär Rasputin hat sich sehr über Ihre guten Wünschen gefreut!» kirjutas loomaaed vastuseks proua Ilsele. 

Jääkaru Rasputin
Jääkaru Rasputin Foto: Annika Tammur

Jääkaru Rasputin, hüüdnimega Raspi, on sündinud 2007. aastal Moskva loomaaias. Varasemalt on jääkaru elanud veel Saksamaal Nürnbergi loomaaias, Prantsusmaal Antibesi meremaailmas ja Inglismaal Yorkshire'i looduspargis. Tallinna Loomaaias elab Rasputin alates 2020. aasta novembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles