USA saatkond esitles uue põlvkonna soomukit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika saatkond esitles täna General Dynamicsi soomukit Piranha III.

See uue põlvkonna soomusmasin jääb kolmeks nädalaks Eestisse ja kaitsejõud saavad seda igati katsetada, vahendab Reporter.ee.

Ameerika suursaadiku residentsi kutsutud kõrged külalised said Šveitsis valminud lahingutehnika viimase sõna omal nahal järgi proovida – residentsi ümber tehtud tiir andis aimu, mida soomuk endast kujutab.

General Dynamicsi Euroopa ärijuht Lars Brühlmann ütles, et uue generatsiooni soomuk kaitseb sõdurit kõigi tuntud ballistiliste ohtude eest ja seda isegi Afganistani kõrgendatud ohtude keskel.

Hetkel Eestil uute soomukite ostmise plaani pole, kuid soomuk jääb siia kolmeks nädalaks ja kaitsejõud saavad sellega tutvuda. «Masin on Eestis kolm nädalat ja selle jooksul saate sellega teha kõike, mida tahate. Sellega saab teha pikki sõite, proovida seda maastikul, ükskõik, mis teste teie kaitsejõud ka ei sooviks,» rääkis USA suursaadik Michael C. Polt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles