Ansip riigikokku mittekandideerimisest: erakonna pink on ka ilma minuta pikk (3)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Remo Tõnismäe

Endine peaminister Andrus Ansip (RE) selgitas, miks ta kevadel riigikogu valimistel ei kandideeri, kuigi mitu europarlamendi saadikut on seda erakonna toetamise nimel lubanud teha.

«Reformierakonna pink on niivõrd pikk ilma minutagi, et lihtsalt aitamiseks ei pea minema. Ja minu puhul ei oleks see ka usutav, et tulen europarlamendist ära ja lähen riigikokku. Teiste puhul võib see juhtuda, hea tahtmise korral on usutav,» selgitas Ansip.

Reformierakonna seisu peab Ansip hetkel väga heaks, samuti ei ole tal erakonnale valimisteks mingeid konkreetseid soovitusi jagada.

«Teiseks, ma ei keskenduks niiväga kampaaniale, kuivõrd kriisi lahendamisele. Ja ma arvan, et selle kriisi lahendamisega on Reformierakonna juhtimisel päris hästi hakkama saadud. On tehtud maksimum ja need, kes püüavad maailmaprobleemides näha süüdlasena praegust või eelmist Eesti valitsust, on küll sügavalt eksiteele sattunud. Reitingud näitavad ka seda, et asjad lähevad õiges suunas ning inimesed mõistavad, miks just mingid otsused on tehtud ja miks need otsused on paremad kui mõned teiste poolt pakutud lahendused,» rääkis Ansip.

Praeguse europarlamendi koosseisu mandaat lõpeb 2024. aastal. Ansip andis mõista, et soovib siis uuesti kandideerida. «Praegu on natuke liiga vara seda plaanida. Aga kui ma peaksin mingi hetkeemotsiooni ütlema, siis jah, mulle meeldib see, mida ma teen, olen leidnud endale siin piisavalt rakendust ja kui võimalust oleks, siis praeguse hinnangu järgi ma sooviksin jätkata veel. Aga 2024 on niivõrd kaugel, et raske on midagi väga kindlat öelda.»

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles