Kohtla-Järve kaheksa volinikku nõuavad erakorralist istungit

BNS
Copy
Katse moodustada Kohtla-Järvel koalitsioon valimisliidu Restart Kohtla-Järve, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Keskerakonna saadikutest jooksis hiljuti liiva. Pildil peavad aru Restardi saadikud Hendrik Agur,, Mare Roosileht ja Viktor Andrejev, sotside liider Eduard Odinets ja Keskerakonna fraktsiooni esimees Sergei Lopin.
Katse moodustada Kohtla-Järvel koalitsioon valimisliidu Restart Kohtla-Järve, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Keskerakonna saadikutest jooksis hiljuti liiva. Pildil peavad aru Restardi saadikud Hendrik Agur,, Mare Roosileht ja Viktor Andrejev, sotside liider Eduard Odinets ja Keskerakonna fraktsiooni esimees Sergei Lopin. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavolikogu kaheksa liiget tegid volikogu aseesimehele Arne Berendsenile ettepaneku linnajuhtide valimiseks kiiresti kokku kutsuda erakorraline volikogu istung.

«Tänane olukord, kus Kohtla-Järve linn on juba ligemale üks kuu olnud ilma linnavolikogu esimeheta ja linnapeata, on lubamatu. Linn on juhtimata ja vajalike otsuste tegemised linnaelu puudutavates küsimustes venivad. Leiame, et linnajuhtide valimine on kiireloomuline küsimus, mis tuleb viivitamatult ära lahendada,» kirjutasid kaheksa volikogu liiget ettepanekus.

Nad paluvad linnavolikogu erakorraline istung kokku kutsuda esimesel võimalusel, arvestades linnavolikogu töökorras ja seaduses sätestatud tähtaegu. Ettepanekule on alla kirjutanud volikogu liikmed Hendrik Agur, Janek Pahka, Viktor Andrejev, Mare Roosileht, Svetlana Vladimirova, Zaur Abassov, Deniss Veršinin ja Daniil Starodubtsev.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eduard Odinets ütles BNSile, et sotsiaaldemokraadid ei ole teiste võimalike partneritega läbirääkimisi pidanud. «Kuna osa saadikuid on kokku kutsunud erakorralise istungi linnavolikogu esimehe ja linnapea valimiseks, siis ilmselt on kusagil mingid kokkulepped sündinud ilma sotsiaaldemokraatideta,» arvas Odinets.

Valimisliidu Restart esindaja Janek Pahka ütles BNSile, et koalitsioonikokkulepet sündinud ei ole, kuid teatud hulgal saadikutest on ühine arusaam, et tuleb edasi minna ja linn vajab juhte. «Oleme rääkinud pärast seda, kui Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatidega läbirääkimised läbi said, ka teiste saadikutega, kuid mingeid konkreetseid kokkuleppeid ei ole, kuid ära tuleb valida volikogu esimees ja linnapea,» rõhutas Pahka.

Tulevase volikogu esimehe kohta ta praegu veel midagi öelda ei osanud. «Võimalik, et pannakse välja kandidaat Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poolt. Loomulikult esitab ka Restart oma volikogu esimehe kandidaadi ja siis saab nii olema, nagu 25 volikogu liiget otsustavad,» sõnas Pahka. Linnapea kandidaat on Restardil sama, kes varem ehk Virve Linder.

Algse plaani järgi pidi Kohtla-Järve loodava uue võimuliidu volikogu esimeheks saama sotsiaaldemokraat ja riigikogu liige Eduard Odinets. Restart esitas linnapea kandidaadiks praegu Viru vangla projektijuhina töötava Virve Linderi. Sotsiaaldemokraatlik Erakond pakkus abilinnapeaks majanduse ja arengu alal Harjumaa sotside juhi Henri Kaselo. Keskerakond esitas abilinnapeaks sotsiaalküsimustes linnavalitsuse kauaaegse hariduse peaspetsialisti Olga Golovatšjova ja abilinnapeaks hariduse ja kultuuri alal Kristiine Agu, kes on samas ametis ka praeguses umbusaldatud linnavalitsuses.

12. novembril teatas Restart aga, et ei pea enam võimalikuks jätkata koalitsioonikõnelusi Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatidega, sest läbirääkimiste käigus jõuti veendumusele, et linna kaasaegse ja vastutustundliku juhtimise põhimõtted on poolte vahel liiga erinevad. 14. novembri erakorralisel volikogu istungil jäi volikogu esimehe valimine ära, kuna sotside fraktsioon võttis esitatud eelnõu tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles