Kaart ⟩ Nursipalu harjutusvälja laiendamine saadab 21 peret asju pakkima (7)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Jääb kodust ilma. Lükkä küla Ala-Lükka talu peremees Heiki Pärn koos 12-aastase koer Rekuga oma kätega rajatud hoonete keskel.
Jääb kodust ilma. Lükkä küla Ala-Lükka talu peremees Heiki Pärn koos 12-aastase koer Rekuga oma kätega rajatud hoonete keskel. Foto: Margus Ansu

Esmaspäevaõhtusel kohtumisel Võru, Rõuge ja Antsla valla volikogude liikmetega avalikustas kaitseministeerium koos riigi kaitseinvesteeringute keskuse ja kaitseväe esindajatega Nursipalju harjutusvälja laiendamise plaani, mis mõjutab 21 majapidamise lähitulevikku.

Kõigile, kelle talu, muu elamine või maa jääb laiendatava ala alla, lubas eilset kohtumist juhtinud kaitseminister Hanno Pevkur, et riik saadab neile juba täna kirjaliku teavituse ning seejärel asub kaitseinvesteeringute keskus igaühega eraldi läbi rääkima, et leida sobiv lahendus. Ta tunnistas, et harjutusvälja laiendamine on äärmiselt emotsionaalne teema.

Kaitseministeerium näitas Antsla vallas Tsooru rahvamajja kogunenud rohkem kui sajale inimesele suurel ekraanil ka kaarti, millised alad ja külad jäävad harjutusvälja laienduse alla ja millised mitte. Viimaste planeeringute käigus jäi näiteks välja edelaservas Luhametsa küla, sest seal elab palju, kümneid inimesi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles