Ehitusobjekti valvuri mõrvanud mees tunnistas kohtus süüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jõhvis algas teisipäeval kohtuprotsess ehitusobjekti valvuri mõrvamises süüdistatava mehe üle, kes tunnistas end pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist süüdi.

Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttoneni sõnul kuulas kohus avaistungil viit tunnistajat ning jätkab kolmapäeval tunnistajate ja kannatanute kuulamisega.

Eeluurimisel kogutud andmetel pani 28-aastane Valentin raske veretöö toime tunamullu oktoobris, kui sõitis Aseri vallas asuvale ehitusobjektile ning tungis seal tööl olnud valvurile kallale. Valentin lõi 49-aastast ohvrit korduvalt nii noa, metalltoru kui ka jalaga, põhjustades talle surmavaid vigastusi, tuvastas politsei.

Pärast valvuri tapmist röövis Valentin ehitusobjektilt valvurile kuulunud mobiiltelefoni ning mitmesuguseid ehitusfirmadele kuuluvaid esemeid.

Politseil kulus Valentinini jõudmiseks ligi neli kuud, kuid mullu veebruaris tegid korrakaitsjad uurimises läbimurde ning 28. veebruaril võttis kohus Valentini veretöös kahtlustatavana vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Viru ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse röövmõrvas, mis võib kohtus süüdimõistmisel tuua kuni eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles