Krüptorahaärimeestel lasub kahtlus Eesti rekordkelmuses (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko krüptoettevõtte Polybius kontoris Tartu maanteel Tallinnas 2018. aasta alguses. Nüüd on meestele esitatud kahtlustus, et Polybius oli petufirma, mis kunagi pangana tööle ei hakanudki. 
Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko krüptoettevõtte Polybius kontoris Tartu maanteel Tallinnas 2018. aasta alguses. Nüüd on meestele esitatud kahtlustus, et Polybius oli petufirma, mis kunagi pangana tööle ei hakanudki. Foto: Patrik Tamm/Äripäev/Scanpix

Keskkriminaalpolitsei pidas pühapäeval Ameerika Ühendriikide taotlusel kinni Eestis tegutsevad krüptovaluutaärimehed Ivan Turõgini (37) ja Sergei Potapenko (37), keda kahtlustatakse Eesti suurimas krüptoraha­kelmuses ja rahapesus, mille maht ületab pool miljardit dollarit.

Ühendriigid väljastasid Turõgini ja Potapenko vahistamismäärused oktoobri lõpus ja nende alusel võttis Harju maakohus esmaspäeval mõlemad vahi alla. Riigiprokurör Vahur Verte sõnul on mehed esialgu vahi all 2023. aasta jaanuari keskpaigani, siis peaks selguma, kas nad antakse USA võimudele välja. «USA peab esitama väljaandmistaotlused, misjärel otsustab Eesti, kas rahuldab taotlused. Kui taotlus rahuldatakse, lepivad riigid kokku üleandmise aja ja koha,» seletas Verte.

Kahtlustuse järgi petsid Turõgin ja Potapenko sadu tuhandeid ohvreid, keelitades neid rentima krüptorahakaevanduses HashFlare seadmeid, mida polnud olemas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles