Harjutusvälja ohvreil pole kuhugi kolida (3)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Rõuge valla Lükkä küla Ala-Lükka talu peremees Heiki Pärn koer Rekuga oma kätega ehitatud keldri ees. Varsti peab ta talu maha jätma.
Rõuge valla Lükkä küla Ala-Lükka talu peremees Heiki Pärn koer Rekuga oma kätega ehitatud keldri ees. Varsti peab ta talu maha jätma. Foto: Margus Ansu

Rahaga ei ole mõtet minu juurde rääkima tulla, ütleb Võrumaal Lükkä külas esivanematelt saadud Ala-Lükka talu kolm kümnendit üles ehitanud Heiki Pärn pärast seda, kui kaitseminister Hanno Pevkuri avalikustatud Nursipalu harjutusvälja laiendusala kaart näitab selgelt: tal tuleb ära kolida.

Eile, kõigest päev pärast valusa uudise saamist, tuli Pärnale külla kaitseinvesteeringute keskuse esindaja, kellele ta ütles, et raha asemel tahab tema samaväärset elukohta. Majas olgu vähemalt sada ruutmeetrit põrandapinda, juurdepääsutee kruusatatud, ümberringi mets, lisaks suur hoone, kuhu mahub töökoda tonnise puurpingi ning kolm ja pool tonni kaaluva treipingiga. Ja mitte Võrumaa teises otsas, Misso kandis või Läti piiri ääres, vaid Võrust kõige rohkem 16–17 kilomeetrit eemal nagu tema praegune talu, sest muidu kaotab ta põllumajandustehnika remontijana oma kliendid ning ka abikaasale jääb kaugeks Võrru tööle sõita.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles