Selgusid peresõbralikud tööandjad

Postimees
Copy

Täna kuulutatakse välja 2022. aasta peresõbraliku tööandja programmi märgise saajad pronks-, hõbe- ja kuldtasemel. Tunnustusürituse otsepilti saab algusega kell 14.30 jälgida Postimehe vahendusel.

Tänavu omistatakse märgis 22 organisatsioonile nii era- kui avalikust sektorist, kus on keskmiselt kahe ja poole aasta pikkuse programmi jooksul parandatud ühtkokku ligi 5200 töötaja töökeskkonda. Tööandjaid tunnustavad ja diplomid annavad üle tervise- ja tööminister Peep Peterson ja sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Lisaks peresõbralike tööandjate väljakuulutamisele toimub paneelarutelu «Muutunud töökultuuri võlud ja valud - mida tulevikuks kaasa võtta?», kus uutmoodi tööelu üle arutlevad tervise- ja tööminister Peep Peterson, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, Tallinna ülikooli isiksusepsühholoogia dotsent ning psühholoogia ja käitumisteaduste akadeemilise suuna juht Aleksander Pulver, ERGO Eesti tegevjuht Marek Ratnik ja Kaubamaja personalidirektor Piret Mårtensson.

Peresõbraliku tööandja märgise programm kestab 1,5-3 aastat, misjärel väljastatakse organisatsioonile lõppmärgis, kas pronks-, hõbe- või kuldtasemel. Konsulteerimis- ja hindamisprotsess kätkeb endas tööelu erinevaid aspekte, alates värbamisest kuni töösuhte lõpetamiseni, hõlmates muu hulgas töötajate tunnustamist ja professionaalse arengu toetamist ning organisatsiooni hea töökeskkonna, suhtlemiskliima, organisatsioonikultuuri ja info liikumise tagamist.

Peresõbraliku tööandja märgise programmi on ellu kutsunud Sotsiaalministeerium koostöös Civitta Eesti AS-iga. 2017. aastast välja antavat märgist saavad taotleda nii tööandjad era- ja avalikus sektoris kui ka kodanikuühendused. Programmi rahastab Euroopa Sotsiaalfond, tööandjatele on seal osalemine on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles