Eesti suursaadik Šveitsis Merle Pajula andis üle volikirja

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Eesti suursaadik Šveitsis Merle Pajula annab üle volikirja Šveitsi Konföderatsiooni presidendile Ignazio Cassisele.
Eesti suursaadik Šveitsis Merle Pajula annab üle volikirja Šveitsi Konföderatsiooni presidendile Ignazio Cassisele. Foto: Stefan Wermuth/FDFA/Stefan Wermuth

Eesti suursaadik Šveitsis Merle Pajula andis eile, 22. novembril üle volikirja Šveitsi Konföderatsiooni presidendile Ignazio Cassisile.

Volikirja üleandmisele järgnenud kohtumisel arutasid suursaadik Pajula ja president Cassis Ukraina jätkuvat toetamist ning Eesti ja Šveitsi häid suhteid, eriti rahvusvahelistes organisatsioonides.

«Oleme mõlemad tugevad läbipaistvuse ja demokraatlike väärtuste eest seisvad riigid ja õnnitlen Šveitsi 2023. aastal Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni Julgeolekunõukogu valitud liikmeks saamise puhul,» ütles Pajula vestluses Cassisiga. «Tunnistus meile oluliste väärtuste eest seismisest on samuti toetus, mida Šveits pakub Ukrainale nii jätkuva humanitaarabiga kui ka poliitiliselt, sealhulgas ÜROs,» lisas Pajula.

Volikirjade üleandmise järel avas suursaadik Pajula Šveitsi-Eesti Kaubanduskoja, mis on Pajula sõnul oluline samm kahe riigi majandus- ja ärisuhete tihendamisel. Oberaargau lennundusmuuseumis toimunud üritusel esines ühtlasi videotervitusega Eesti ettevõtlusminister Kristjan Järvan.

Merle Pajula on samuti Eesti suursaadik Austrias ja resideerib Viinis.

Merle Pajula

On töötanud välisministeeriumis 1992. aastast. Aastatel 1992–1995 töötas Pajula pressi- ja infoosakonnas, 1995–1998 oli ta Helsingi saatkonnas pressi- ja infoküsimuste diplomaat ning 1998–2000 välisministeeriumi pressi- ja infoosakonna peadirektor.

Aastatel 2000–2004 oli Pajula suursaadik ja Eesti alaline esindaja ÜROs New Yorgis, 2004–2006 töötas ta riigikogu kantselei välissuhete osakonna juhatajana ning 2006–2010 suursaadikuna Soome Vabariigis.

Aastail 2010–2012 oli ta poliitika planeerimise osakonna analüüsibüroo direktor, 2012–2014 välisministeeriumi poliitikaosakonna poliitika planeerimise büroo direktor, 2015–2019 suursaadik Rootsi Kuningriigis ning 2019. aastast kuni suursaadikuks saamiseni Austrias riigikogu kantselei välissuhete osakonna juhatajana.

Pildi sündmusest leiate manusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles