Nutikella tõttu istuma jäetud eksamikirjutaja sai kohtus võidu (7)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kohtus tehti selgeks, et eksamikomisjonil oli nutikella-spikri asjus küll kahtlusi, ent kinnitust sellele ei leitud. Tegemist on lavastatud fotoga.
Kohtus tehti selgeks, et eksamikomisjonil oli nutikella-spikri asjus küll kahtlusi, ent kinnitust sellele ei leitud. Tegemist on lavastatud fotoga. Foto: Tairo Lutter

Kevadiselt matemaatika riigieksamilt kõrvaldatud õpilane kaebas haridus- ja noorteameti otsuse kohtusse, kus selgus, et käel olev nutikell ja selle taustapildid ei ole üksi põhjuseks, et jätta noor eksamitest ilma ja aastaks istuma. Pretsedenti loov kohtuotsus ütleb, et õpilase võib eksamilt kõrvaldada üksnes seadme kasutamise korral.

Tallinna halduskohus rahuldas esmaspäeval gümnaasiumiõpilase kaebuse eksamitelt kõrvaldamise kohta täies ulatuses. Nimelt oli abituriendist neiu jätnud eksamikirjutamise ajaks käele vahetuvate taustapiltidega nutikella.

Kui tüdruk eksami esimese osa ära andis ja lõunale suundus, märkas haridus- ja noorteameti (harno) eksamikomisjoni liige tema nutikellal spikrit meenutanud «roosat sigri-migri». Ehkki õpilane näitas palve peale pilte ja andis kella hoiule, jäi liikmel nähtu kripeldama: komisjon hakkas kella uurima ning ühel neist õnnestus jäädvustada üks suvalises järjekorras ette ilmunud valemipilt.

Õpilane kõrvaldati eksamilt ja ühtlasi jäeti ta ilma lisaeksami võimalusest, mis tähendas, et kool jääb tänavu lõpetamata.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles