Mupo hoiatab: need jäätmed võivad jõuda teie õuele (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
По просьбе бдительного жителя Хааберсти нарушители затащили кресла обратно в машину, но, вероятно, попытаются выкинуть их где-то в другом месте.
По просьбе бдительного жителя Хааберсти нарушители затащили кресла обратно в машину, но, вероятно, попытаются выкинуть их где-то в другом месте. Foto: Kuvatõmmis videost

Haaberstis teolt tabatud prügitoojad tõstsid ühe elamu territooriumile tõstetud vana mööbli kaubikusse tagasi, kuid nad võivad üritada seda kuskile mujale ära sokutada.

Haabersti elanik jäädvustas eile hetke, kus kaks meest tõstsid Bolt Drive’i kaubikust ühe elamu territooriumile vana mööblit.

«Kodaniku kindlameelne nõudmine sundis prügistajaid tugitoole uuesti kaubikusse viima, aga pole sugugi kindel, et see kraam täna juba mõne teise koha peal ei vedele. Hoidke silmad lahti ja kui pildil olevaid tugitoole kuskil silmate, siis andke teada. Prügistajad on võimalik tuvastada ja nad vastutusele võtta,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Aga sellega lugu veel ei lõppenud. Kui Haabersti elanik oli video mupole edastanud, läksid piirkonnainspektorid toole otsima ning põrkasid kokku järgmiste prügistajatega.

Prügikonteineri kõrvale ladustatud suurjäätmete eest tuleb toojatel maksta 200 eurot, jäätmejaamades oleks need sel nädalal tasuta vastu võetud.
Prügikonteineri kõrvale ladustatud suurjäätmete eest tuleb toojatel maksta 200 eurot, jäätmejaamades oleks need sel nädalal tasuta vastu võetud. Foto: Meeli Hunt

«Nende ehmatus oli sama suur, kui meie patrulli üllatus. Mehed tassisid välja parasjagu külmutuskappi, ees oli pliit ja terve hunnik amortiseerunud vana mööblit, madratseid ja muud. Pliidi ja kapi tunnistasid nad omaks, aga mööbli osas tõrkusid. Igatahes polnud nendeni jõudnud teadmine, et suuregabariidilist prügi ei tohi prügikonteineri kõrvale ladustada. «Za što mõ plotim!?» («Mille eest me siis maaksame?») olid nad pahased,» rääkis Hunt.

Ta lisas, et irooniliseks teeb olukorra see, et praegu on linnas käimas kampaania mööbli ja muu suuremõõdulise kraami tasuta äraandmiseks jäätmejaamades. Prügikonteineri kõrvale tassitud suurjäätmete eesta peavad mehed aga maksma 200 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles