Koolijuht ootas streigipäeva hommikul asjatult lapsi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme põhikooli töömees Kuuno Aun kasutas streigipäeva parandustööde tegemiseks.
Nõmme põhikooli töömees Kuuno Aun kasutas streigipäeva parandustööde tegemiseks. Foto: Andres Haabu / Postimees

Nõmme põhikooli direktori Ardi Pauli ja majandusjuhataja Epp Aasa kinnitusel oli neil streigipäevadeks valmis terve programm, kuidas kooli tulevaid lapsi lõbustada, kuid kedagi ei tulnud.

Nõmme põhikoolis valitses täna hommikul harjumatu vaikus, vaid kooli töömees Kuuno Aun kasutas juhust ja tegi garderoobis parandustöid.

Kooli majandusjuhataja Epp Aasa sõnul oli kool teinud ettevalmistusi selleks, et sisustada nende laste 1. ja 2. klassi laste päeva, keda vanemad streigist hoolimata kooli saadavad. Nii näiteks oli kavas lastele multikaid näidata, kuid kella üheksaks polnud ükski laps kooli tulnud.

«Me palusime vanematel saata teatelehe, kui nende laps peaks kooli tulema, kuid keegi seda lehte ei täitnud,» rääkis koolijuht Ardi Paul. Üks vanem küll arvas, et saadaks lapse kooli, et ta saaks teistega mängida, aga kui kuulis, et tema laps on sel päeval koolis ainuke, siis loobus sellest plaanist.

Nõmme põhikool streigib täna ja homme. Küsimusele, miks mitte kolm päeva järjest, vastas Paul, et selline oli õpetajate otsus. «Ilmselt lõi õpetajate kohusetunne välja ja eks õppetöö tahab ka tegemist,» arvas ta Paul lisas, et kuna tegemist on pika veerandi eelviimase koolinädalaga, siis ilmselt muretsevad õpetajad ka hinnete väljapanemise pärast.

Nõmme põhikooli õpetajad saavad täna kesklinnas kokku, et üheskoos minna Vabaduse väljakul toimuval miitingule. Kas sinna ka mingeid plakateid kaasa võetakse, koolijuht ei teadnud, küll aga on pea kõik õpetajad lubanud miitingul kohal olla.

Täna alanud üleriigilisest haridustöötajate streigist võtab Tallinnas osa üle 5300 õpetaja 150st haridusasutusest, sealhulgas 86 lasteaeda ja 64 kooli.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles