Lätis juhtunud liiklusõnnetuses said viga Eestist naasnud Ukraina sõjaväelased

Postimees
Copy
Sündmuspaik Lätis.
Sündmuspaik Lätis. Foto: Pealtnägija foto/TVNET/PM

26. novembri õhtul toimus Lätis Ainaži lähistel raske liiklusõnnetus, milles hukkus kaitseväele tellimusvedu teinud bussi juht. Kaitsevägi avaldab bussijuhi lähedastele kaastunnet.

Õnnetuses sai vigastada üks Eesti kaitseväelane, kes viidi haiglasse kontrolli. Tema seisund ei ole eluohtlik. Ülejäänud õnnetuses viga saanud reisijad on Ukraina relvajõudude liikmed, kes on samuti toimetatud haiglasse. Õnnetuse täpsete põhjuste väljaselgitamisega tegeleb Läti politsei.

MK Autobussist öeldi, et bussis viibis õnnetuse hetkel 48 inimest, neist 46 reisijat ja kaks juhti. Tegemist oli tellimussõiduga Eestist Poolasse. Tõsiselt sai viga kolm ja kergemaid vigastusi 22 inimest.

Kaitseminister Hanno Pevkur kinnitas juhtunut ja avaldas kaastunnet. «Vigastada saanuid on ja loodame, et kõik paranevad. Kahjuks on ka üks hukkunu, Eesti autojuht,» lausus Pevkur ning juhtunut pikemalt kommenteerida ei soovinud.

Sündmuskohal töötas 12 tuletõrjujat, kiirabi meedikud, samuti päästeteenistus ja seitse kiirabibrigaadi. Lisaks Läti päästeteenistusele saabus sündmuspaigale seitse kiirabiautot Eestist. Kannatanud toimetati Valmiera, Riia ja Pärnu haiglatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles