VARASTATAKSE KÕIGILT JA KÕIKJALT Küttepuud tasub lausa oma taluõuel korralikult ära peita (9)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Küttepuud võivad kimbatusse sattunud ja kehva moraaliga inimeses kergelt tekitada tahtmist neid varastada.
Küttepuud võivad kimbatusse sattunud ja kehva moraaliga inimeses kergelt tekitada tahtmist neid varastada. Foto: Urmas Luik

Sügise saabumisega on sagenenud küttepuude ja metsamaterjali vargused. Kratid pätsavad väärtus­likku kraami sülega, rääki­mata autokoormatest.

Alates septembrist on politseid teavitatud umbes 80 sellisest vargusest, mida on varasemate aastatega võrreldes paarikümne juhtumi võrra rohkem.

Politsei- ja piirivalveameti vanemkomissar Timo Reinthal märkis sügisperioodist rääkides, et leidub inimesi, kes on püüdnud lahkuda kauplusest kotitäie küttepuudega nende eest kassas tasumata. «Osa juhtumeid on aset leidnud kas kellegi taluõuel või näiteks ka riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohas, kus kõrvalised saavadki seal olevatele küttepuudele hõlpsasti ligi,» lisas ta.

Ühesõnaga varastatakse kõigilt ja kõikjalt, vargad lähevad üha julgemaks ja jultunumaks. Mõni näide. Oktoobris avastati, et Lääne-Virumaal on põllumaa servast varastatud võsa ja kasvavaid puid, millega tekitatud kahju ulatus tuhandetesse eurodesse. Samal kuul käidi vargil riigimetsa majandamise keskuse (RMK) vahelaos Ida-Virumaal – pikanäpumeeste saagiks langes 1729 euro väärtuses kasevineeripakke ja sanglepapalke. Septembris varastati RMK vahelaost Võrumaal 10 tihumeetrit kuuse küttepuitu (kahju 433 eurot).

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles