Zelenskõi: Hersoni oblastit tulistati nädala jooksul 258 korda

BNS
Copy
Venelaste pommitamises pihtasaanud kortermaja Hersonis.
Venelaste pommitamises pihtasaanud kortermaja Hersonis. Foto: Anna Voitenko/Scanpix

Vaid ühe nädala jooksul tulistasid Vene sissetungijad Hersoni oblastis 30 asulat 258 korda, teatas esmaspäevases videosõnumis Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, kelle informatsiooni vahendas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Muu hulgas kahjustasid venelased ka pumbajaama, mis varustas Mõkolajivit joogiveega.

«Nendel päevadel tulistasid sissetungijad taas Hersoni ja oblasti kogukondade pihta. Vaid nädalaga tulistas vaenlane 258 korda meie Hersoni oblasti 30 asulat,» rääkis riigipea.

«Vene armee kahjustas ka pumbajaama, mis varustas Mõkolajivit veega. No mis ma saan nende kohta öelda? See on nende juhuslike »seltsimeeste« tõeline olemus, kes Venemaa enda valdusse võtsid. Pärast paarikümneaastast valitsemist on neil nende oma riigi suures osas selline laastatud maa ja olukord, et nagu oleks hoopis seal sõda olnud,» jätkas Zelenskõi.

«Aga see polnud sõda, vaid sellega said nad ise hakkama. Nad pole suutelised millekski muuks, kui hävitamiseks. See on kõik, mis nad endast maha jätavad. Ja see, mida nad praegu Ukraina vastu teevad, on nende katse kätte maksta. Kättemaks selle eest, et ukrainlased on end korduvalt nende vastu kaitsnud,» ütles riigipea.

Zelenskõi rõhutas, et Ukrainast ei saa kunagi laastatud maad ning Ukraina ei võta kunagi vastu korraldusi nendelt «seltsimeestelt» Moskvast.

«Teeme kõik, et taastada kõik okupantide poolt hävitatud rajatised, majad ja ettevõtted,» kinnitas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles