VÄLKVIDEO ⟩ Kunnas: Nursipalu küsimus tuleb lahendada nii, et kellelgi ei jääks rusikat taskusse (5)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Riigikogu liige ja sõjandusekspert Leo Kunnas ütles Postimehe «Sõjastuudios», et Nursipalu harjutusväljaku küsimus tuleb lahendada nii, et kellelgi ei jääks okast hinge ega rusikat taskusse. 

Leo Kunnase sõnul on Nursipalu harjutusväljak vajalik nii 2. jalaväebrigaadile harjutamiseks kui liitlasvägede jaoks, kelle kohalolekut me loodame suurendada. Ta rääkis, et nüüd on küsimus selles, et kuidas saada õiglane lahendus nende inimeste jaoks, kes seal elavad ja kes peaksid oma kodud maha jätma.

Kunnase hinnangul ei ole rahaline kompensatsioon lahendus, sest selle raha eest saab ehk kolmetoalise korteri Tartusse või ühetoalise Tallinnasse, kuna kinnisvara hind ja maa hind on Võrumaal madal. Tema arvates vajavad inimesed asendusmaad ja põllumehed vajavad asenduspõllumaad ning kui vaja, tuleb ehitada ka uued elamised. Kunnas lisas, et ei näe võimalust, kuidas selle probleemi võiks kuidagi teisiti õiglaselt lahendada.

«On ka selge, et selliseid otsuseid me ei tee igal aastakümnel, võib-olla korra pooles sajandis. Siis tuleb ka selline lahendus leida, mis töötaks põhimõttel, et hundid söönud ja lambad terved ehk siis kaitsevägi saaks vajaliku harjutusväljaku, aga need inimesed saavad nii õiglase kompensatsiooni maa ja uute elamiste näol, et kellelgi ei jää okast hinge või rusikat taskusse.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles