Kehvast maigust vabanemiseks peaks muutma erakondade rahastusmudelit

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Porto Franco kohtuistungil tuli ilmsiks, et ka Jaanus Karilaid (KE) nuias ärimees Hillar Tederilt annetust.
Porto Franco kohtuistungil tuli ilmsiks, et ka Jaanus Karilaid (KE) nuias ärimees Hillar Tederilt annetust. Foto: Eero Vabamägi

Porto Franco kohtuasjas on ilmsiks tulnud, et süüdistavana kohtupingis oleva Keskerakonna toonane peasekretär Mihhail Korb polnud ainus, kes ärimees Hillar Tederiga suhted soojad hoidis ja Keskerakonna kukrusse annetust küsis. Seda tegi ka riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid. Ekspertide hinnangul peaks erakondade rahastamise mudelit muutma, kuid seda saavad teha vaid poliitikud ise, kes pole selleks huvi üles näidanud.

Kohtusaalis tuli välja, et sellal, kui Teder ootas poja kinnisvaraarendusele rohelist tuld Tallinna keskerakondlikult linnavalitsuselt, suhtlesid Karilaid ja Teder vabas vormis ja mänguliselt. Näiteks saatis Karilaid Tederile rahvusringhäälingu uudise sellest, et Teder on Reformierakonnale aasta jooksul rohkem raha kandnud kui Keskerakonnale. Uudise lingi juurde kirjutas Karilaid: «Kadedaks teeb see Reformierakond.»

Ühele jõulueelsele rahaküsimisele vastas Teder: «Peaks vaatama, kus head lapsed elavad.» Karilaid omakorda kinnitas talle, et erakonna juhatusel on «tantsud selged ja salmid peas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles