Tallinna linnaosakogud ei toetanud linna järgmise aasta eelarvet

BNS
Copy
Pirita spordikeskus
Pirita spordikeskus Foto: Tallinna spordi- ja noorsooamet

Kristiine, Nõmme ja Pirita linnaosakogud ei toetanud Tallinna linna 2023. aasta eelarvet, kuna selles ei kajastu nende linnaosade jaoks olulised investeeringud ning linnavalitsus ei soovi linnaosakogusid eelarve koostamisse kaasata.

«Esitatud eelarve on läbipaistmatu ja kohati üldsõnaline ega ole aru saada, kui suured on osade objektide konkreetsed kulud,» ütles Pirita linnaosakogu esimees Kaupo Nõlvak.

«Lisaks sellele haigutab Pirita linnaosa investeerimistegevuse eelarves suur tühjus. Meie soov oli kasvõi mõnigi oluline investeering Pirita linnaossa saada, näiteks Pirita majandusgümnaasiumi juurdeehituse teise etapi projekteerimine või Pirita spordikeskuse uue multifunktsionaalse hoone rajamine. Mitte ühelegi meie varasemalt tehtud ettepanekule ei ole eelarves ruumi leitud, isegi mitte projekteerimise alustamiseks,» väljendas Nõlvak oma nördimust.

Kristiine linnaosakogu esimees Kristo Enn Vaga märkis, et neile anti eelarvega tutvumiseks ja sinna muudatusettepanekute esitamiseks aega vaid kolm tööpäeva. «Nii lühikese ajaga ei olnud võimalik teha eelarvesse kuigi sisulisi ettepanekuid. Kogu eelarve menetluskäik näitab väga järjekindlat linnavalitsuse poliitikat, et linnaosakogud on vaid formaalne nähtus ilma sisulise otsustusprotsessita. Selline ei tohiks olla pealinna juhtimiskultuur. Seetõttu tegime ka oma ettepaneku protsessi muutmiseks,» selgitas Vaga.

Nõmme linnaosakogu juht Vilja Toomast lisas, et kehtiv menetlusprotsess vajab kindlasti kaasajastamist. «Linnaosakogud tuleb muuta nähtavamaks ning anda neile suurem otsustusõigus ja võimalus koostada sisulisi ettepanekuid pikema aja jooksul, sest linnaosakogud on kodanikule kõige lähemal ja nende arvamus ning ettepanekud on vajalik tagasiside,» ütles Toomast.

Kõik kolm linnaosakogu tegid Tallinna linnavolikogule ettepaneku muuta nende põhimäärusi selliselt, et Tallinna arengukava, eelarvestrateegia ja eelarve eelnõu ning linnaosa vanema ametisse nimetamise ja vabastamise kohta peab linnaosakogu esitama arvamuse seitsme päeva asemel 14 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles