Diplomaatide tasuta parkimispidu Tallinnas lõpeb järgmisel aastal (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Diplomaatilise numbrimärgiga auto Tallinna vanalinnas.
Diplomaatilise numbrimärgiga auto Tallinna vanalinnas. Foto: Andres Haabu

Linnavalitsus võttis täna vastu volikogu menetluses oleva määruse eelnõu muudatusettepaneku, mille kohaselt võivad alates järgmise aasta 1. juulist Tallinnas tasuta parkida vaid CMD-numbrimärkidega ehk diplomaatiliste esinduste juhtide või saadikute autod.

«Meie eesmärk on diplomaatiliste esinduste parkimist korrastada ehk vähendada senist väga laialdast parkimist eeskätt süda- ja vanalinnas, kus parkimiskoormus ja autode kasutamine on niigi intensiivne. Meie hinnangul on mõistlik, et säilib tasuta parkimise võimalus diplomaatiliste esinduste juhtidele, suursaadikutele ehk CMD numbrimärgiga autodele. Küll aga ei ole edaspidi enam tasuta parkimise võimalust CD ja AT numbrimärkidega autodele, ehk kõigile teistele diplomaatiliste esinduste sõidukitele,» rääkis abilinnapea Tanel Kiik.

«Laialdast ja ühetaolist tasuta parkimist nendele sõidukitele enam ei kohandata. See on ka maailma praktikas erandlik. Üldjuhul kehtivad diplomaatidele samad reeglid, mis riigi elanikele ja Tallinna puhul hea tahte märgina me jätkame saadikutele tasuta parkimise võimaldamist ka edaspidi, saatkondade ülejäänud sõidukitele mitte,» lisas ta.

Kiige sõnul peab linnavalitsus, nii nagu kõikide maksudega seotud otsuste puhul, ka sel korral mõistlikuks etteteatamisaega. Linnavalitsuse ettepaneku kohaselt jõustuks see muudatus 1. juulist 2023. Praegu osaleb Tallinna liikluses 33 CMD numbrimärkidega sõidukit, CD või AT numbrimärkidega sõidukeid on tunduvalt rohkem.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles