Zelenskõi kutsus Muski Ukrainasse isiklikult sõjakoledusi vaatama

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Unian/president.gov.ua

President Volodõmõr Zelenskõi ütles kolmapäeval vastates ettevõtete SpaceX ja Tesla asutaja Elon Muski väljaütlemistele Ukraina sõja teemadel, et Venemaa poolt Ukrainas kordasaadetu mõistmiseks tuleb tulla ja kõike oma silmaga vaadata, vahendas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Zelenskõi sõnul oli Muskiga sidet peetud alates Venemaa täiemahulise sissetungi algusest Ukrainasse.

«Täieliku sissetungi algusest peale oli meil tõesti side ja minul isiklikult Elon Muskiga. Meie jaoks oli väga oluline, et me ei kaotaks okupatsiooni alla sattunud ühiskonda,» rääkis Zelenskõi.

President lisas, et tänu internetile ja sidele päästeti hulgaliselt elusid ning võimalik oli töötasude ja pensionite maksmine ja palju muud hädavajalikku.

«Siis mingil hetkel mulle tundub, et Elon hakkas oma vaatenurka muutma ja iga päev kuulsime erinevaid üleskutseid. Ma arvan, et kas keegi mõjutab teda või ta teeb seda kuidagi ise. Ma ütlen kõigile alati ausalt, et kui tahate aru saada, mida Venemaa siin teinud on, siis tulge siia Ukrainasse ja te näete seda kõike oma silmaga. Ja siis pärast seda ütlete, kuidas see sõda lõpetada, kes seda alustas ja millal on võimalik see lõpetada,» rõhutas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles