Tühjad pihud: Stalnuhhini ja Repinski katuseraha-soovidele tõmbas komisjon kriipsu peale (6)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Mihhail Stalnuhhin.
Mihhail Stalnuhhin. Foto: Sander Ilvest (Postimees)

Riigikogu rahanduskomisjon ei andnud täna toetust kahele rahvasaadikute katuseraha ettepanekule.

Nii ei toetatud endise keskerakondlase Martin Repinski soovi eraldada regionaalse investeeringuna 25 000 eurot Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku (MPEÕK) Jõhvi kogudusele.

Samuti ei toetatud teise endise keskerakondlase Mihhail Stalnuhhini soovi anda 5000 eurot katuseraha MTÜ Pamjatile, mis on seni silma paistnud Narva tanki kaitsmisel.

«Komisjoniliikmete poolt tuli selline ettepanek ja see oli konsensuslik. Võin öelda, et kõik, kes hääletasid, toetasid nende mitterahastamist,» rääkis komisjoni esimees Aivar Kokk (Isamaa) Postimehele.

Kõik ülejäänud riigikogulaste katuseraha-ettepanekud said komisjonilt heakskiidu. Lõplik hääletus toimub esmaspäeval. «Selleks ajaks vormistatakse kõik korrektselt ära,» ütles Kokk.

Viimastel päevadel on furoori tekitanud ka nn ministrite katuserahad, kui siseminister Lauri Läänemets (SDE) taotles valitsuse nimel võimalust enda valitsemisala eelarverea kaudu investeerida miljoneid üle Eesti koolide ja lasteaedade ehitamisse. Otsus on saanud kriitikat, näiteks riigieelarve kontrolli erikomisjoni juht Tõnis Mölder (KE) nimetas seda katseks osta maksumaksja raha eest hääli.

«Komisjonis oli pikk arutelu, komisjoni liikmed palusid kirjalikult vastuseid ja arutelu esmaspäeval komisjonis jätkub,» rääkis Kokk.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles