Peaprokurör Andres Parmas käis visiidil Ukrainas (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Peaprokurör Andres Parmas.
Peaprokurör Andres Parmas. Foto: Remo Tõnismäe

Riigi peaprokurör Andres Parmas käis visiidil Ukrainas, kus kohtus Ukraina justiitsministri, peaprokuröri, Ülemkohtu juhtkonna, Ülemraada õiguskaitseasutuste komisjoni ja mitme teise ametiasutuse esindajatega.

«Ainuüksi Kiievi regioonis uuritakse kuritegusid enam kui 4000 kriminaalmenetluses, mistõttu on äärmiselt oluline sõjakuritegude tõendid koheselt dokumenteerida. Borodjankas hävitasid Venemaa õhu- ja suurtükirünnakud 110 elumaja ning tapsid 123 inimest, kellest 7 olid lapsed,» kirjutas prokuratuur sotsiaalmeedias. 

Borodjanka on vaid üks paljudest sõjakuriteopaikadest, millega seoses Ukraina prokurörid ja uurijad peavad menetlusi läbi viima.

Foto: Riigiprokuratuur

Üheskoos mälestati sõjas hukkunud Ukraina Rahvuskaardi võitlejaid ja viidi lilled neile püstitatud mälestusmärgile. 

«Venemaa agressiooni vastu võitleval Ukrainal on probleeme palju ja nad vajavad reaalset abi. Oleme valmis Ukrainat aitama kogemuste ja teadmistega, näiteks riigivastaste ning rahvusvaheliste kuritegude koosseisude sõnastamisel, rahvusvahelise kriminaalkohtuga koostöösätete väljatöötamisel, e-toimiku rakendamisel ja haavatavate kannatanutega töötamisel. Need on paraku vaid mõned paljudest õiguslikest väljakutsetest, millega Ukraina praegu silmitsi seisab,» kirjutas prokuratuur. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles