Politsei tabas raskes kuriteos kahtlustava mehe

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Politsei palus abi elumaja süütamises kahtlustatava tuvastamisel.
Politsei palus abi elumaja süütamises kahtlustatava tuvastamisel. Foto: PPA

Politsei tabas mehe, keda kahtlustatakse Tallinna vanalinnas elumaja süütamises. Juhtunu osas jätkub kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb süütamist, millega põhjustati oht inimese elule või tervisele.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares selgitas, et 23. oktoobri ööl sai häirekeskus teate, et Tallinna vanalinnas Laial tänaval põleb lahtise leegiga elumaja.

«Majast evakueeriti kuus elanikku, kes kõik õnneks pääsesid vigastusteta. Päästeameti inspektorid selgitasid, et kortermaja tulekahju ei saanud olla õnnetusjuhtum. Sündmuskoht viitas, et tuli sai alguse maja pööningult ja põhjus peab olema inimtekkeline,» lausus Vares.

«Järgnevatel nädalatel töötasid uurijad ja kriminalistid pikki päevi sündmuskohal täiendavaid tõendeid kogudes ning samal ajal käis aktiivne töö ka võimaliku süütaja tuvastamiseks,» kirjeldas ta.

Tunnistajate ütluste abil ja sadu tunde valvekaamerate salvestusi läbi vaadates tuvastati mehe välimus, keda on alust kahtlustada kuriteo toimepanemises. «Mehe isiku tuvastamiseks pöördusime abipalvega avalikkuse poole ning tänu kodanikelt saadud vihjetele õnnestuski meil mees õige ruttu kindlaks teha ja kinni pidada,» rääkis Vares.

Juhtunu osas jätkub kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb süütamist, millega põhjustati oht inimese elule või tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles