Keegi ei tea, mida Läänemetsa isetegevusega peale hakata (11)

Copy
Kaja Kallas lükkas vastutuse riigikogule. Kas rahvasaadikud on nõus selle vastutuse vastu võtma või mitte?
Kaja Kallas lükkas vastutuse riigikogule. Kas rahvasaadikud on nõus selle vastutuse vastu võtma või mitte? Foto: Tairo Lutter

Riigikogu rahanduskomisjoni kahetunnise koosoleku teema number üks oli siseminister Lauri Läänemetsa (SDE) eelarve-ettepanek, millega ehitataks muidu sisejulgeolekule pühendunud ministeeriumi haldusalas miljonite eest nii lasteaedu, koole kui ka nende ventilatsioonisüsteeme üle Eesti.

Eile kogunes riigikogu rahanduskomisjon, et arutada ja pidada nõu riigieelarve üle, enne kui see saadikutele hääletamiseks läheb. 

«On selge, et see on sotside katuseraha,» kommenteeris rahanduskomisjoni aseesimees Jaak Aab (KE) pärast istungit. Aab pidas kummaliseks, et siseministri investeeringuid ei osanud kommenteerida isegi koalitsioonierakondade saadikud, kes esitasid samu küsimusi, mis opositsioon.

Reformierakondlasest komisjoniliikme Aivar Sõerdi sõnul jäi osa küsimustest tõepoolest lahtiseks ning Läänemetsa manööverdused ei näe ka tema hinnangul head välja. «Siseministri investeeringute suunamine väljapoole ministeeriumi valitsemisala... See ei ole tavapärane praktika,» kommenteeris Sõerd.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles