FOTOD «Lootuse jõulud Ukrainas» on juba kogunud üle 300 000 euro (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

MTÜ Slava Ukraini on annetuskampaania «Lootuse jõulud Ukrainas» esimeste päevadega kogunud 306 039 eurot, tänu millele saab Ukrainas rindejoonel elavatele inimestele läkitada 5100 abipakki.

«Meie eesmärk on kinkida 100 000 Ukraina rindejoonel ja vabastatud külades elavale ukrainlasele lootuse abipakk, mis toidab, hooldab ja soojendab. Nii nagu meie oleme alati lootnud, et rasketel aegadel ei jää me üksi, nii ütleme täna neile inimestele seal sõja jalus: te ei ole üksi,» selgitab Slava Ukraini. 

Abipakis on toiduabi, hügieenitarbeid, soe tekk ja padjad, küünlad, tikud ja taskulamp ning eestlaste annetatud villased sokid, kindad, mütsid ja sallid. Ühe abipaki maksumus on hinnanguliselt 60 eurot. Abipaki sisu ostetakse Ukrainas, kus see on odavam ja ühtlasi toetab kohalikku majandust.

«Lisaks venelaste pommidele surevad sel talvel inimesed Ukrainas külma ja nälja kätte,» ütles Slava Ukraini juht Johanna-Maria Lehtme Postimehele. «Oleme juba alustanud humanitaarabi viimist sõjatsooni ja näinud, et meie abi on tõesti väga vaja. Isegi siis, kui Bahmuti linna ligidal toimus samal ajal suurtükitule rünnak, tulid inimesed eluga riskides meie juurde, sest meie abi loeb neile.»

Slava Ukraini missioon on päästa elusid ja jätta võimalikult palju vahemehi välja, viies abi abivajajatele kas või otse koju. «Me näitame sõja jalgu jäänud inimestele, et nad ei ole üksi. Kingime ukrainlastele lootuse jõulud!» kutsub Lehtme inimesi üles.

Anneta telefoni teel

Palun kuula sissejuhatavat teksti vähemalt 10 sekundit, sest muidu annetamist ei toimu.

9002406 — 10 eurot

9002407 — 25 eurot

9002408 — 50 eurot

Anneta pangaülekandega

Kui teed pangaülekande ja soovid enda nime avalikustada, siis kirjuta aadressil info@slava.ee.

MTÜ Slava Ukraini

AS LHV Pank: EE767700771008377365

BIC/SWIFT: LHVBEE22

Aadress: Kreutzwaldi 4-16 Tallinn, Harju maakond, 10120

Selgitus: Lootuse jõulud

Pangaülekandega annetades on vajalik selgituseks kirja panna enda isikukood, et tuludeklaratsiooni esitamisel saaks annetuste andmed edastada automaatselt maksu- ja tolliametile ning sa saad tulumaksu tagasi taotleda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles