VIDEO JA FOTOD ⟩ Politsei kontrollis liikluses osalevate sõidukite rehve (1)

Postimees
Copy

Politsei- ja piirivalveameti liiklusjärelvalvekeskus teatas ühismeedias, et täna kontrolliti enam kui saja sõiduki rehvide vastavust talvetingimustele. 

Liiklusjärelvalvekeskus tõi välja, et kontrolli tulemusena tabati kaks juhti, kes sõitsid suverehvidega, neli juhti, kes ei kasutanud turvavarustust ning üks juht oli enne rooli istumist alkoholi tarvitanud. 

«Mõnel sõidukil oli rehvide kulumine juba piiripealne ja selliste rehvidega ohutu sõita ei ole.»

«Päeva «kangelaseks» oli juht, kelle sõidukil oli iga rehv erineva mustriga ja neist osa ka suverehvid. Lisaks kulunud rehvidele oli üks ratas juba suurest veeremisest nii väsinud, et oli otsustanud veeremisest loobuda ja lohises lihtsalt kaasa,» kirjeldas liiklusjärelvalvekeskus.

Lisaks pandi südamele, et rehv on ainuke asi, mis hoiab sõidukit kontaktis teepinnaga: «Ära hoia rehvide pealt kokku. Nii on turvalisem sinul ja ka kaasliiklejatel».

Liiklusjärelvalvekeskus teatas päev varem ühismeedias, et 1. detsember on päev, kui liikluses osaleval M1, N1, O2, ja kerega L6e ning L7e kategooria sõidukil peab kuni 1. märtsini kasutama talverehve (M+S, MS, M.S. või M&S tähistusega).

Naastudeta talverehvid peavad vastama E-reegli nr 117 nõuetele ja olema tähistatud E-reegli nr 117 kohase kolme mäetipu ja lumehelbe tähisega.

«Vaata üle ka muu sõidukile talveks vajalik varustus. Jääkaabits ja hari tagavad sulle sõidukist väljavaate ka siis, kui ilmataat on oma oskusi näidanud. Veendu, et sõiduki aknapesuvedelik saab hakkama, kui külmakraadid rohkem kui paar kraadi miinuspoolele kukuvad.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles