Eesti ettevõtte robotkullereid mainiti BBC uudisvoos

Postimees
Copy
Eesti idufirma Starship Technologies loodud pakiveorobot.
Eesti idufirma Starship Technologies loodud pakiveorobot. Foto: Mailis Ollino/Pärnu Postimees

Briti väljaanne BBC kirjutab sellest, kuidas Eesti päritolu ettevõtte robotkullerid ülekäiguraja ees humoorikalt rivis seisavad.

Väljaandes kirjutatakse, et eelmisel kuul Cambridge'i saabunud robotkullerid on tekitanud ühismeedias kõneainet, sest üks kohalik elanik postitas foto ülekäiguraja juures järjekorras seisvatest robotitest. Robot ei ulatunud nimelt nupuni mida tuleb vajutada, et foor värvi vahetaks.

Elaniku sõnul märkas ta, et kui valgusfooris läks tuli roheliseks, keerutas üks robot kohapeal ringi ning jäi uuesti seisma. Samal ajal kogunesid tema taha aga teised robotid edasi. 

Ühismeediagrupis, kuhu foto postitati, läks käima vilgas arutelu ning mõned inimesed olid üllatunud, et robotid ka inimestega räägivad. «Üks robot küsis ühe daami käest, kas ta saaks nuppu vajutada. Ta oli päris üllatunud, et robot temaga räägib,» selgitas foto autor BBC-le.

Starship Technologiesi kõneisik ütles BBC-le, et robotid teevad iga päev kogu maailmas üle 140 000 teeületuse, kasutades selleks sensoreid ja tehisintellekti. «Enamik teeületusi toimub automaatselt, kuid harva on vaja ka abi,» sõnas ta ja lisas: «On ka tõsi, et vahel paluvad robotid kohalikelt sõbralikelt elanikelt abi, kui nad nupuni ei ulatu. Eriti kui tegemist on uue piirkonnaga, mida nad alles avastavad.»

Ta rääkis, et mõnes piirkonnas saavad robotid ka automaatselt valgusfooriga «rääkida», ehk siis pole vajadust nuppu vajutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles