Esmaspäeval avatakse Kaitseliidu pikima distantsiga lasketiir

Postimees
Copy
Rutja lasketiiru ümberehitustööd 16. novembril.
Rutja lasketiiru ümberehitustööd 16. novembril. Foto: Kaitseliit

Lääne-Virumaal Rutjas asuva Kaitseliidu uue lasketiiru avavad 5. detsembril kaitseminister Hanno Pevkur (RE) ja Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi.

Esmaspäeval avataval lasketiirul on 30 laskerada distantsiga kuni 300 meetrit, 20 laskerada distantsiga kuni 500 meetrit ning 10 laskerada distantsiga kuni 1000 meetrit. Samuti on lasketiirul taktikaline laskeala, mille laskedistantsiks on kuni 50 meetrit.

Rutja lasketiir on Kaitseliidu pikima distantsiga lasketiir. Kuna Kaitseliidu kinnistud on enamasti väiksed, ei ole sellise laskedistantsiga lasketiirude juurde rajamine lähiaastatel tõenäoline, märgiti pressiteates. Järgmisel aastal on Kaitseliidul kavas Hiiumaal Kapasto 100m ja Saaremaal Karujärve 300m lasketiirude rajamised.

Kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu sõnul on täitunud kauaaegne unistus: «1000 meetrilise lasketiiru rajamine on paljude tublide inimeste ühiste jõupingutustena saavutatud märkimisväärne tegu. Rutja 1000 meetri lasketiir annab väga positiivse lisatõuke Kirde maakaitseringkonna snaipritele ja täpsusküttidele oma erialaoskuste täiendamiseks, samuti võimaldab kergejalaväelastel parandada väljaõppekvaliteeti pikemal maal sihtmärgi tabamisel,» rääkis Ainsalu.

Valminud lasketiiru rajamine oli tingitud Kaitseliidu üldisest vajadusest avardada väljaõppe võimalusi.

Ehitustööde kogumaksumuseks kujunes ligi 599 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles