EKRE plaan kukkus läbi: Kaljulaid jätkab komisjoni esimehena (5)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Leo Kunnas, Raimond Kaljulaid
Leo Kunnas, Raimond Kaljulaid Foto: Erik Peinar

Riigikogu riigikaitsekomisjon valis täna komisjoni esimeheks tagasi Raimond Kaljulaidi (SDE), komisjoni aseesimehena jätkab Leo Kunnas (EKRE fraktsioon).

Kunnas oli eile aseesimehe kohalt tagasi astunud, kuna EKRE soovis nõnda esile kutsuda komisjoni juhtkonna uusi valimisi ning võtta maha senine esimees Kaljulaid.

EKRE heitis Kaljulaidile ette seotust rahapesijatega: ärimehed Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko, kellele on esitatud kahtlustus enam kui poole miljardi euro suuruses krüptorahakelmuses ja rahapesus, olid 2019. aasta europarlamendi valimistel Kaljulaidi suurimad toetajad, annetades kampaaniaks 25 000 eurot.

Riigikaitsekomisjoni esimehe ja aseesimehe erakorralised valimised tõi kaasa Kunnase tagasiastumine, millest ta teatas eilsel komisjoni istungil. Riigikogu kodu- ja töökorra seaduse kohaselt valitakse komisjoni esimees ja aseesimees üheaegselt.

Lisaks Kaljulaidile ja Kunnasele kuuluvad riigikaitsekomisjoni Heiki Hepner (Isamaa), Ants Laaneots (RE), Kalle Laanet (RE), Alar Laneman (EKRE), Anneli Ott (Keskereakond), Mati Raidma (RE) ja Erki Savisaar (KE).

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles