Seadust rikkuvad haiglad ootavad riigilt rahasüsti (3)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Tallinna keskhaigla tehnikaosakonna juhataja Kulno Kallasmaa haigla kõige uuema generaatoriga, mille võimsus vastab nõuetele. Kõigil haigla hoonetel veel nõuetele vastavat generaatorit pole.
Lääne-Tallinna keskhaigla tehnikaosakonna juhataja Kulno Kallasmaa haigla kõige uuema generaatoriga, mille võimsus vastab nõuetele. Kõigil haigla hoonetel veel nõuetele vastavat generaatorit pole. Foto: Sander Ilvest

Kuigi haiglad pidid end kriisideks valmis seadma juba enne koroonat, rikub osa neist hädaolukorra seadust praegugi, sest nad ei ole hädaolukordadeks valmis.

Töötavate lahenduste elluviimisega pole kiiret ka sotsiaalministeeriumil, kes õigustab oma tegematajätmisi valitsuse otsustega, mis on lükanud rahataotlused lisaeelarvest tagasi.

Möödunud neljapäeval tunnistas peaminister Kaja Kallas (RE), et Eestis on praegu elektrikatkestuste oht aktuaalsem, kui ta oleks tahtnud uskuda, ning valmis peab olema erakorralisteks loodusoludeks, õnnetusteks ja sabotaažiks. Valitsuse kriisiõppuse raames andsid ministrid osalejatele ülevaate ka oma valitsemisala valmisolekust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles