Transpordiamet: pühapäevane hukkunuga avarii juhtus pideva pinnatuisuga teelõigul (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lumesahkadel on jälle tööd.
Lumesahkadel on jälle tööd. Foto: Fotod: Jürgen Puistaja, Arvo Meeks

Viimased päevad on teedele toonud rohkelt lund ning nii autojuhid kui ka ühistranspordiga liiklejad on pahased – liiklus on aeglane. Aga transpordiamet rõhutab, et väiksematel teedel tulebki olla väga ettevaatlik, sest väiksema liiklusega teel tehakse hooldetöid harvem. Seega tasub keerulisemate ilmaolude korral võimalusel vältida väiksematel kõrvalteedel liiklemist. 

Transpordiameti taristu ehitamise ja korrashoiu osakonna juhataja Andres Piibeleht kirjeldas Postimehele, et transpordiameti partnerid teevad talvist teehooldust enam kui 16 600 kilomeetril riigiteel, millest pea 4000 kilomeetrit on kõrgema seisunditasemega teed (põhimaanteed ja tugimaanteed). Teehooldeks on neil kasutada 387 ühikut tehnikat: 214 baasautot, 39 teehöövlit ja 134 traktorit.

«Meie hinnangul on seda piisavalt, et tagada hoolduslepingutega ette nähtud hooldetase (nende kohta saab lähemalt lugeda siit). Kui ressurssi oleks rohkem, saaks tagada kiiremad reageerimise ajad ja parema hooldetaseme, kuid alati on küsimus otstarbekuses – kui suurt ressurssi oleme valmis väikese riigina ühe või teise teenuse kvaliteedi tõstmisele kulutama,» rääkis Piibeleht. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles