Võrumaal hukkus tulekahjus kolm meest

Postimees
Copy
Illustreeriv foto päästeautost.
Illustreeriv foto päästeautost. Foto: Jürgen Puistaja

Võrumaal Setomaa vallas Mikitamäe külas hukkus täna öösel puhkenud tulekahjus kolm meest. Kaks meest hukkus elumaja esimese korruse korteri, kuid sealt levis põleng edasi teisele korrusele, kus kaotas elu veel üks mees.

Häirekeskus sai kell 3.11 teate tulekahjust Mikitamäe külas Soelaane tänaval asuvas kahekorruselises kolme trepikojaga kortermajas. Päästjate saabudes oli esimese korruse kahetoalise korteri aknast näha tuld ning paksu suitsu, samuti oli leekides korteri välisuks.

Ruumidesse sisenenud päästjad leidsid eest põleva koridori ning elutoa ja põrandalt kahe mehe surnukehad. Kohe liiguti ka ülemise korruse suitsu täis korterisse, kust leiti veel üks hukkunud mees. Alumise korruse korteri põleng oli kestnud pikemat aega, tuli levis juba läbi seina kõrval asuvasse tühjalt seisvasse korterisse ning läbi põranda ka ülemise korruse korterisse.

Päästetööd lõpetati kell 6.19. Sündmuskohal tegutsesid kutselised päästjad Räpina, Värska ja Põlva päästekomandost ning Orava vabatahtlikud.

Korteri, kust tulekahju alguse sai, elanikke olid päästjad tuleohutusalaselt nõustamas käinud juba alates 2017. aastast. Viimase nõustamise andmetel pidi seal olema töökorras suitsuandur, kuid tänaöisel õnnetusel päästjad seda ei leidnud.

«Paraku olid elanikud meie jaoks riskigrupi esindajad, kes sageli tarvitasid alkoholi, suitsetasid toas ja suhtusid tuleohutusse pealiskaudselt. Selline kombinatsioon võib halbade asjaolude kokku langemisel osutuda surmavaks,“ rääkis Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 39 inimest, neist neli Võrumaal. Ligi pooled inimeste hukkumisega lõppevatest tulekahjudest põhjustab hooletu toas suitsetamine või lahtise tulega ümberkäimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles