Opositsioon tunneb toetustele rõhuvas riigieelarves puudust maanteede rahast (2)

Copy
Riigikogu istung.
Riigikogu istung. Foto: Mailiis Ollino

Riigikogus võeti eile vastu 2023. aasta riigieelarve, mille tulude kogumaht on 15,6 miljardit eurot ning kulusid on planeeritud 16,8 miljardi euro eest. Olgugi et toetatakse heldelt nii lastega peresid kui ka kaua madala palga üle kurtnud õpetajaid ja päästjaid, leidub positsioonisaadikute hinnangul eelarvest siiski mitmeid küsitavaid kohti.

Eelarvest tehakse investeeringuid ligi 775 miljoni euro eest, mida on ligikaudu 30 miljoni euro võrra rohkem kui sel aastal – nende hulgas ei ole siiski palju kõneainet pakkunud siseministeeriumi eelarveread koolide ja lasteaedade ehitamiseks.

1. jaanuarist tõuseb maksuvaba tulu 654 euroni kuus, energiatõhususe ja taastuvenergia investeeringuid ning elamumajandust toetatakse 166 miljoni euroga. Samuti kasvab peretoetuste eelarve 177,1 miljoni euro võrra ja tulumaksuvabaks muutub keskmine vanaduspension. «Suures plaanis teeb järgmise aasta eelarve Eesti tugevamaks ja hoolivamaks, leevendab ränka elukalliduse tõusu ja lubab kõige haavatavamatel raske talve üle elada,» ütles eile riigikogu kõnepuldis sotsiaaldemokraatide eest kõnelenud Reili Rand.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles