Lasteaednikke ähvardab oht hariduse palgarallis kaotajaks jääda

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Tartu-lähedase Ülenurme lasteaia Nurmepesa õppejuht Evelin Sarapuu väidab, et kui lasteaia palgad noori tööle ei meelita, pole mõtet unistadagi alushariduse taseme tõstmisest. Taamal rühmaőpetajad (vasakult) Gaidy Tuul, Diana Külv ja Kertu Marran. 
Tartu-lähedase Ülenurme lasteaia Nurmepesa õppejuht Evelin Sarapuu väidab, et kui lasteaia palgad noori tööle ei meelita, pole mõtet unistadagi alushariduse taseme tõstmisest. Taamal rühmaőpetajad (vasakult) Gaidy Tuul, Diana Külv ja Kertu Marran. Foto: Sille Annuk

Kooliõpetajate järsk palgakasv paneb omavalitsused keerulisse seisu, sest kohalikud omavalitsused, kes maksavad lasteaiaõpetajatele palka, lihtsalt ei jaksa rohkem maksta.

Olukord on kurb, hästi kurb, sest puudub igasugune kindlustunne selle suhtes, mis uuest aastast juhtub, ütleb Võru ligi saja mudilasega Oksaroosikese lasteaia direktor Tiia Must.

Kurb või vähemasti ebakindel lähitulevik ei ähvarda üksnes Okasroosikese 13 õpetajat, vaid suuremat osa Eesti veidi rohkem kui 8000 lasteaiaõpetajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles